QUORN POT PIE!

Ursprungligen en populär rätt från USA där de använder sig av kyckling. Men det gör ju inte jag, här används bara quorn!

QUORN POT PIE

200 g quorn strimlor
150 g champinjon skivad
2 st morot skalad tärnad
2 st vitlöksklyfta finhackad
1 st potatis skalad tärnad
1 dl vitt vin
0,5 dl grönsaksbuljong
1 dl färskost vitlökssmak
1 st purjolök ansad skivad
1,5 dl majs
2 dl ärtor gröna frusna
Rosmarin färsk finhackad (hur mycket är en smaksak)
Salt & svartpeppar

1 rulle smördeg
1 st ägg uppvispat

Fräs champinjon, quorn, morot, vitlök och potatis i ungefär 5 minuter. Tillsätt grönsaksbuljong samt vin och låt det puttra på låg värme i ytterligare 5 minuter. Blanda sedan ner purjolök samt färskost och låt allt puttra samman på låg värme, i några extra minuter.
Rör till sist ner ärtor, majs, rosmarin och smaka av med salt och svartpeppar.

Häll över röran i en passande smord ugnsform, och lägg smördegen som ett lock över fyllningen. Skär till degen så att den passar formen, gör några snitt i locket med en vass kniv, och pensla slutligen med uppvispat ägg.

Grädda pajen på 200 grader i mellan 15 - 20 minuter, eller tills pajen fått fin färg!



Gillar