QUORN OSSU BUCO!

En vegovariant på den välkända rätten Osso Buco! Brukar göra den ibland, blir mustig, värmande och god!

OSSO BUCO

300 g quornfilé
2 msk vetemjöl
3 st lök delad i kvartar
3 st vitlöksklyfta finhackad
3 st morot tärnad
100 g rotselleri tärnad
1 tsk oregano torkad
1 tsk timjan torkad
3 dl grönsaksbuljong
2 frp tomater hela
2 dl vin vitt
2 st lagerblad
0,5 dl persilja & gräslök
Salt, svartpeppar
Chiliflakes

Fräs lök och vitlök i lite smör, tills mjuk och glansig. Blanda då ner tärnad morot, rotselleri, och torkade kryddor. Låt allt fräsa vidare under lite omrörning i 5 minuter. Pudra över vetemjöl, vänd runt ordentligt, och häll på det vita vinet, grönsaksbuljong, lagerblad, och tomater. Låt få ett uppkok, och sedan puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
Stek under tiden quornfiléerna, salta och peppra ordentligt, och stekt tills de fått fin färg. Vänd då försiktigt ner dem i tomatsåsen. Låt sedan alltsammans puttra färdigt på svag värme i ytterligare ca 15 minuter. Rör ner persilja, gräslök och smak av med salt, svartpeppar och chiliflakes om man vill ha lite mer hetta på anrättningen.


GREMOLATA
1 st citron eko skal rivet
2 st vitlöksklyfta finhackad
1 dl persilja finhackad
2 msk olivolja
Svartpeppar eventuellt

Mixa ihop snabbt, eller hacka riktigt fint, och blanda samman.

Servera med saffransris, gremolata och toppa med hackad persilja och gräslök!


Gillar

Kommentarer