QUORN BOLOGNESE

En god och mustig vegetarisk Bolognese!

QUORN BOLOGNESE

4 msk olivolja
2 st lök gul finhackad
6 st klyftor vitlök skivad
3 st morot grovt riven
0,5 st chili röd hackad
3 msk tomatpuré
0,5 b soltorkad tomat, finhackad
500 g quornfärs
3 dl rött vin
1 frp krossade tomater (500 g)
3 msk ketchup
2 msk soja Kikkoman
1,5 msk grönsaksfond Knorr Vegan
3 msk timjan färsk
3 msk persilja hackad
2 msk oregano färsk strimlad
salt och nymald peppar

1 dl parmesan riven

4 port pasta

Fräs lök, morot, vitlök, chili, soltorkade tomater och tomatpuré, på medelvärme i olivolja tills löken blivit mjuk och glansig, tar ungefär 7 - 8 minuter,
Tillsätt quornfärs och låt den fräsa med i ca 5 minuter eller tills den fått fin färg.
Höj värmen tillsätt vinet, och låt puttra samman tills vinet absorberats.
Tillsätt resterande ingredienser och rör runt. Låt såsen koka på medelvärme i 20 min med lock och sedan i ytterligare 5 - 10 min utan lock om man önskar en lite tjockare sås. Rör till sist ner hackad timjan, persilja, oregano och smaka av med salt och svartpeppar.

Blanda sedan såsen med nykokt pasta, och toppa med valfritt kryddgrönt och riven parmesan!




Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vad gott det där ser ut =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
marielyander
marielyander,
Men tack snälla, så glad jag blir! 🙏😊
nouw.com/marielyander