PUMPA OCH MOROTSSOPPA

Tisdagssoppan består av en pumpa och morotssoppa. En riktig höstsoppa, smaksatt med ingefära, vitlök och chili.
Eftersom jag både älskar soppor, och knäckebröd, så serverade jag såklart min nya favorit Fäbodknäcke med Frön & Havssalt till. Knäckebrödet fick jag hem för några dagar sedan, i ett samarbete med @smakbox och @leksands_knacke

PUMPA OCH MOROTSSOPPA

400 g butternut eller valfri matpumpa, skalad, tärnad
3 st morötter tärnade
1 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st chili röd hackad
1 - 3 msk pressad ingefära Kung Markatta
(hur mycket är en smaksak)
7 dl grönsaksbuljong
2,5 dl havregrädde jag använde
(Aito Oat Cuisine)

Salt & svartpeppar
Olja
Persilja hackad

Fräs lök och vitlök i olja på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig.
Tillsätt pumpa samt morot och låt fräsa med i någon minut.
Tillsätt pressad ingefära och låt puttra i ytterligare någon minut.
Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan puttra på låg värme i 15 minuter.
Rör ner havregrädde, låt få ett uppkok och sedan puttra samman i 2 - 3 minuter.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt chiliflakes.

Toppa med lite hackad persilja och eventuellt tunt skivad chili.
Och såklart en skiva, eller två Fäbodknäcke med Frön & Havssalt till!

Gillar