POTATISSALLAD!

En potatissallad som jag brukar göra så fort den svenska och framförallt den gotländska färskpotatisen dykt upp. Receptet är gammalt, men salladen blir verkligen sååå god!

POTATISSALLAD MED SENAPSDRESSING & GRÄSLÖK

1,5 kg potatis färsk kokt med skal
4 st äggula
0,5 - 1 dl senap grovkornig söt & stark
1,5 dl - 2 dl rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar
En knippe gräslök hackad

Koka potatis med skalet på, häll sedan bort kokvattnet och låt ånga av och svalna i ett durkslag.
Knäck äggen, separera gulan från vitan. Spara vitan till senare tillfälle. Vispa ihop gulor, senap och droppa ner olja i omgångar så det blir en krämig dressing. Inte för tjock, och inte för rinnig. Smaka av med salt och svartpeppar,
dressingen skall ha mycket smak.

Skala och skiva potatisen, varva sedan potatis med lite flingsalt, svartpeppar, senapsdressing och gräslök. Ställ svalt i minst några timmar, så potatisen verkligen hinner ta smak av dressingen.

Servera med valfria tillbehör, passar helt perfekt till bl a grillade vegobiffar!

Gillar

Kommentarer