POTATIS OCH TOMATFLARN

Riktigt goda och framförallt enkla flarn med potatis på den ena, och tomat på den andra. Innehåller heller inte en massa ingredienser, så perfekt framåt kvällskvisten, när man är sugen på något
Potatisflarn med vitlök
1 rulle färsk smördeg
3 - 5 st potatis färsk skivad tunt
1 vitlök solo skivad tunt
Flingsalt en nypa 🤏
Svartpeppar några varv med kvarnen
lite olivolja
ägg till pensling
Rulla ut smördeg på en ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper, sporra sedan en 1 cm bred kant runtom, nagga med gaffel.
Skala och skiva potatisarna tunt, använd gärna mandolin. Lägg potatis och vitlök i en skål, ringla
över lite olja och blanda väl.
Fördela potatis och vitlök på smördegen, och pensla kanten med uppvispat ägg.
Strö över flingsalt, lite svartpeppar, och grädda på
175 - 200 grader i ca 20-30 min eller tills potatisen är färdig och smördegen fått fin färg.
Låt svalna och skär upp i passande bitar.
Toppa med dill, och vill man festa till det ännu mer så blir det jättegott med en klick fraiche samt tångkaviar.

TOMATFLARN
1 st rulle smördeg
50 g färskost
100 g körsbärstomat gärna i olika färger
50 g soltorkad tomat i olja
Flingsalt en nypa 🤏
Svartpeppar några varv med kvarnen
Basilika
Rulla ut smördeg på en ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper, sporra sedan en 1 cm bred kant runtom, nagga med gaffel.
Bred ett tunt lager färskost över smördegen. Och fördela färska samt soltorkade tomater över, strö även över lite flingsalt och svartpeppar. Pensla även här kanten med det uppvispade ägget.
Grädda sedan på 175 - 200 grader i ca 20 minuter, och smördegen fått fin färg. Ta ut låt svalna lite, skär i passande bitar, och toppa med basilika.


åh gud så gott det ser ut! 😃
Tack snälla 🙏😊
Mums det ser verkligen gott ut =)
Tusen tack ☺️🙏
Oj lät riktigt gott med tomatflarn 😍
Tack 🙏 så roligt att du gillar 💛