POTATIS OCH SPARRISPIZZA!

Potatispizza är gott, och när man toppar den med sparris som nu är i säsong, blir den ännu godare! Jag utgick som vanligt, från färdiga pizza kit, eftersom det är så himla smidigt, och gjorde två stycken pizzor. En med potatis och den andra med tillägg av sparris...

POTATISPIZZA

1 st pizza kit PoP! Bakery
1,5 st mozzarella tunt skivad
4 - 5 st potatis, gärna färsk och tunt skivad
Olivolja
Salt & svartpeppar
Parmesan riven, efter behag

Rulla ut pizzadegen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Kavla ut så den blir riktigt tunn. Pensla bottnen med lite olivolja, lägg på skivad mozzarella, och sedan tunt skivad potatis, strö över flingsalt, svartpeppar, lite rosmarin och avsluta med riven parmesan efter behag! Grädda på 200 grader i mellan 15 - 20 minuter, så pizzan fått fin färg men inte blivit bränd.


POTATIS OCH SPARRISPIZZA

1 st pizza kit PoP! Bakery
Rapsolja smaksatt med citron från Gunnarshögs Gård eller gör en egen variant
1,5 st mozzarella tunt skivad
4 - 5 st potatis, gärna färsk och tunt skivad
7 - 8 st sparris färsk, ansad och delad på längden
Flingsalt & svartpeppar
Citrontimjan
Parmesan

Rulla ut pizzadegen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Kavla tunt, och pensla bottnen med smaksatt rapsolja. Lägg sedan på tunt skivad mozzarella, potatis, sparris, droppa lite av rapsoljan över sparrisen, och krydda med flingsalt, svartpeppar, lite citrontimjan och avsluta med riven parmesan.

Grädda på 200 grader i ca 15 - 20 minuter, tills pizzan fått fin färg, men inte blir bränd.

  • Pizza

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Aldrig testat sparris på pizza faktiskt 😃
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Det mesta passar på pizza, och sparris är ju så gott! 😊
nouw.com/marielyander