PASTA ROSSO

En okomplicerad pasta som kan göras både i en hetare variant eller barnvänlig.
Då är det bara att välja bort den heta chilisåsen och chiliflakes.

PASTA ROSSO

2 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
2 st morot fint hackad
2 msk olivolja
2 st frp tomat krossad
0,5 b mascarpone
1 dl grönsaksbuljong
0,5 dl chilisås het
Salt & svartpeppar

Persilja och basilika hackad

Hetta upp olja i en lämplig gryta.
Och fräs på låg värme lök, vitlök samt morot tills löken blivit mjuk och glansig. Blanda då ner tomater, grönsaksbuljong och chilisås. Låt puttra på låg värme under lock i ca 30 minuter.

Mixa såsen slät, blanda ner mascarponen hetta upp såsen så den blandas med mascarponen, och smaka till sist av med salt och peppar, och eventuella chiliflakes.

Avsluta med att blanda ihop kokt pasta och sås. Och toppa även med lite hackad persilja, basilika och riven parmesan.

Gillar

Kommentarer