PASTA MED UGNSROSTADE TOMATER, LINSER & MOZZARELLA!

Ibland när inspiration och ork inte är på topp, då kan det vara bra att få lite hjälp. Så nu när Ica har ett nykundserbjudande för sina färdigpackade matkassar, så passade jag på.
Valde såklart Vego kassen som just nu kostar 299kr.
Och jag måste säga att jag blev mer än nöjd med första kassen, väldigt fräscha grönsaker, och lång hållbarhet på resten.
Inte alls som kassen från ett annat bolag, som jag testade för några år sedan!
Där var det dåliga grönsaker, råvaror som gick ut på samma dag som leveransen kom, osv! Och ett evigt tjafsande med deras kundtjänst, reklamationer så aldrig mer! Nog om detta, här kommer det första receptet i kassen, som jag ändrade lite på i vanlig ordning 😊

UGNSROSTADE TOMATER MED LINSER & MOZZARELLA

1 st zucchini tärnad
400 g romanticatomat på kvist
2 st lök skivad
2 msk olja
1 msk balsamico vit
Salt & svartpeppar
4 port pasta Lumaconi

1 frp pastasås med vitlök
2 dl grönsaksbuljong
1 frp linser gröna avhällda sköljda
1 tsk farinsocker
En nypa chiliflakes

1 - 2 st frp mozzarella i mindre bitar
2 msk persilja hackad

Lägg tärnad zucchini och skivad lök, på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg på kvistar med tomat, ringla över olivolja, samt balsamico och krydda med salt och svartpeppar.
Rosta grönsakerna mitt i ugnen, på 225 grader i ca 20 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Värm under tiden pastasås, buljong och linser i en passande kastrull, smaka av med chiliflakes och 1 tsk farinsocker.

Ta ut de rostade grönsakerna, plocka undan tomaterna, och blanda ner zucchini samt lök i tomatsåsen. Häll sedan tomatsåsen över den färdigkokta pastan, och blanda väl.

Toppa med mozzarella, rostad tomat, samt hackad persilja!

Gillar