PASTA MED SVARTKÅL, CITRON & TIMJAN!

Hittade jättefin svartkål i affären igår, så nu blir det fokus på kål ett par dagar!

PASTA MED SVARTKÅL, CITRON & TIMJAN

3 st rödlök tunt skivad
4 st vitlöksklyfta skivad
1 tsk timjan torkad
500 g svartkål bladnerv borttagen och grovt strimlad
2 dl grädde valfri
0,5 msk grönsaksfond
2 st citron eko rivet skal
0,5 dl valnöt/hasselnöt blandad eller bara en sort
1,5 dl västerbottensost riven
1 dl kokvatten från pastan
Salt & svartpeppar
(1 msk citronjuice)

4 port pasta valfri

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, och fräs rödlök på svag värme, under omrörning i ungefär 10 minuter.
Tillsätt timjan, vitlök, svartkål, och rivet skal från 1 citron och låt fräsa samman med löken i några minuter. Häll så över grädde och låt puttra på svag värme under tiden pastan kokar.
När någon minut av pastans koktid återstår, blanda ner grovt hackad valnöt/hasselnöt, huvuddelen av den rivna osten, och ca 1 dl av pastans kokvatten, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt även lite citronjuice om man vill ha en mer ”citronig.” Vänd sedan försiktigt ner den färdigkokta pastan i såsen, och blanda runt ordentligt.

Servera pastan i djupa tallrikar, toppa med citronskal, resten av den rivna osten, och färsk timjan!

Gillar

Kommentarer