PASTA MED SPENAT OCH PARVEGGIO

En supersnabb pasta, där man gör såsen under tiden pastan kokar.

PASTASÅS MED SPENAT & PARVEGGIO

1 dl pinjenötter rostad

1 st gul lök finhackad
4 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st chili röd skivad
1 msk mjölkfritt smör eller margarin
3 dl grädde växtbaserad
1 dl grönsaksbuljong

250 g körsbärstomat halverad

200 g babyspenat

salt och svartpeppar
1,5 dl Parveggio riven
(vegansk parmesan)

4 port pasta valfri kokas, och under tiden gör du såsen.

Fräs lök, vitlök och chili i lite mjölkfritt smör.
Tillsätt tomater, grädde och grönsaksbuljong, låt få ett uppkok och sedan puttra tills pastan kokat klart.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Häll bort kokvattnet, och blanda ner pasta, gräddsås, spenat och riven Parveggio. Eventuellt kan det behövas lite mer svartpeppar.

Blanda väl och strö till sist över de rostade pinjenötterna.




Gillar