PASTA MED PESTO PICCANTE, SPRÖD SVARTKÅL OCH ROSTADE VALNÖTTER

Fick i dagarna hem ett helt fantastiskt paket från Zeta. Som innehöll olika slags pasta, pesto och fin olivolja.
Så nu kommer det att bli väldigt mycket pasta framöver 😉
Här har jag använt mig av Pesto Chili & Paprika och toppat med spröda svartkålschips. Snabbt, gott och lättlagat, tar max 15 minuter, och då hinner man även göra svartkålschipsen och rosta valnötterna 👍

SVARTKÅLSCHIPS

200 g svartkål, sköljd, och skuren längs med bladnerven, som då även tas bort.
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Massera in olivolja i bladen.
Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper, salta och peppra.
Sätt in plåten på 200 grader i ca 10 minuter, vänd gärna bladen efter halva tiden. Håll koll så att inte bladen bränns.

ROSTADE VALNÖTTER

1 dl valnötter grovt hackade
Flingsalt

Rosta valnötterna i torr teflonpanna tills de fått fin färg, strö över lite flingsalt och rör runt några gånger under tiden.
Men passa noga så att de inte bränns.
Det tar bara 3 - 5 minuter innan de är färdiga.

PASTA MED PESTO PICCANTE

400 g Zeta Strozzapreti

4 st vitlöksklyfta hackad
1 st schalottenlök finhackad
3 msk olivolja

1 b Zeta Pesto Chili & Paprika
2 dl kokvatten från pastan
2 - 3 msk olivolja
1,5 dl parmesan riven till

Hetta upp olja i en stor gryta. Sänk värmen och fräs lök, samt vitlök på svag värme tills den blivit mjuk och glansig.

Koka under tiden pastan enligt instruktion på förpackningen.
Häll bort kokvattnet från pastan, men spara ca 2 dl.

Blanda ner pasta, några matskedar olivolja och vänd även ner 1,5 - 2 dl av peston i grytan. Rör även ner riven parmesan, och späd till sist med pastavattnet för en krämigare konsistens.

Blanda väl, och toppa extra riven parmesan, spröda svartkålschips och rostade valnötter!

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Åh måste testa 😍😍

nouw.com/emelivet
marielyander
marielyander,

Oh så roligt, tack 🙏☺️

nouw.com/marielyander