PASTA MED GRÖNSAKSSÅS

I senaste Smakbox med tema JUBILEUM så fanns bland annat en Pasta Berruto. Som genom sin långsamma torkning och bearbetning av pastan, upplevs som handgjord. God var den, och gott blev det, tillsammans med min grönsakssås 🙌

PASTA MED GRÖNSAKSSÅS

400 g Pasta Berruto kokt enligt instruktion på förpackningen.
Spara 1 dl av kokvattnet

2 st schalottenlök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
3 st bladselleri hackad fint
2 st morot tärnad fint
1 st rosmarin stjälk färsk
1 dl olivolja
1 st zucchini tärnad fint
1,5 dl vin vitt
250 g sparris grön, där den nedersta torra och träiga delen är bortskuren.
500 g körsbärstomat halverad
1 dl pastavatten
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes

TOPPING

100 g pinjenöt rostad
Bladpersilja en näve hackad
1,5 dl parveggio eller någon annan vegansk ”parmesan”
Sparrisknoppar lätt förvällda


Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en passande gryta. Fräs lök, vitlök, selleri, morot samt rosmarin under lock, och på låg värme i ca 15 - 20 minuter.
Häll på vin, koka upp och blanda sedan ner zucchini samt körsbärstomat.
Låt alltsammans puttra under lock, på låg värme i ungefär 10 minuter.
Blanda till sist ner delade sparrisstjälkar och låt dem puttra med i ytterligare någon minut. Smaka av med salt, svartpeppar, rosmarin och chiliflakes.

Blanda pasta med såsen. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

Fördela pasta och sås i 4 skålar.
Toppa med sparrisknoppar, bladpersilja, pinjenötter och parveggio

Gillar

Kommentarer

Hildasahlgren
Hildasahlgren,

Åh ser jättegott ut!

nouw.com/hildasahlgren
marielyander
marielyander,

Tusen tack ☺️ 🙏

nouw.com/marielyander