PASTA MED FÄRSKOST OCH BASILIKA!

Fick inspiration till detta snabba och enkla pastarecept ifrån ICA!
Ändrade lite i receptet, men bara lite 😉

4 port pasta

250 g körsbärstomat
Olivolja
Salt och svartpeppar


125 g färskost paprika/chili
2,5 dl grädde
2 st vitlöksklyfta riven
65 g babyspenat
Basilika
Salt och svartpeppar
1,5 dl parmesan riven

Halvera körsbärstomaterna, lägg dem i en passande ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Låt dem sedan bakas på 125 grader i minst 1 timme, eller tills tomaterna torkat ihop lite.

Fräs riven vitlök på låg värme i lite olivolja. Tillsätt grädde, färskost och låt få ett uppkok. Rör ner babyspenat, ugnsbakade körsbärstomater, basilika, och smaka av med salt och svartpeppar.

Koka pastan, häll bort kokvattnet, häll över lite olivolja och hälften av parmesanen, samt såsen och blanda väl.

Toppa med resten av parmesanen och lite extra basilika, och servera gärna med vitlöksbröd!

Gillar

Kommentarer