PASTA MED CHILI, FÄNKÅL, OCH PARMESAN!

PASTA MED CHILI, FÄNKÅL, FÄNKÅLSFRÖN, GRÄDDE OCH PARMESAN

1 st fänkål stor tunt skivad och delad i mindre bitar
1 st gul lök hackad
2 st vitlöksklyfta skivad
1 st chili grön hackad
1 tsk fänkålsfrön
0,5 dl vitt vin matlagningsvin går alldeles utmärkt
2,5 dl grädde
1 st grönsaksbuljong tärning
1,5 dl parmesan riven
1 citron eko skal rivet
Svartpeppar
Olja

4 port spagetti

Fräs fänkål, lök, vitlök, chili, i olja tills löken är mjuk, blanda ner fänkålsfrön, och rör runt.
Häll på vinet, och låt puttra tills det absorberats. Tillsätt sedan grädde + grönsaksbuljongtärning, och låt puttra på svag värme under lock, i 10 minuter.
Koka pastan under tiden.

Smaka av med svartpeppar och rör ner hälften av den rivna parmesanen, och lite av ”fänkålsdillen” Blanda till sist ihop sås med kokt pasta, och toppa med citronskal, fänkålsdill, och resten av den rivna parmesanen!





Gillar

Kommentarer