PANNKAKS CANNELLONI MED RÅ TOMATSÅS & OSTSÅS!

Inte direkt någon avancerad matlagning, bara steka små fina pannkakor, fylla dem med spenat och parmesan. Göra två olika såser, en rå tomatsås, en ostsås, och sedan gratinera i ugnen! Svårt att få till några kloka bilder dock, eftersom rullarna är dränkta under ostsåsen 😆 men gott blev det iallafall!

PANNKAKS CANNELONI

PANNKAKOR

4 st ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk smör smält

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken, vispa tills smeten är klumpfri, rör sedan det ner smälta smöret, och låt gärna smeten svälla i 30 minuter.

Stek sedan små fina pannkakor, och låt svalna. Lägg gärna remsor av smörpapper mellan varje pannkaka, så går det lätt att sära på dem, när de sedan skall fyllas.

RÅ TOMATSÅS

300 g tomat färsk valfri
5 st basilikablad
4 st vitlöksklyfta riven
3 msk olivolja
1 tsk salladskrydda
Salt & svartpeppar

Mixa samman tomat, basilika, vitlök, olivolja, salladskrydda, och smaka av med salt, svartpeppar.

FYLLNING

250 g spenat
1 st lök gul finhackad
4 st vitlöksklyfta finhackad
1 krm muskot
Svartpeppar
100 g parmesan riven
Smör

Fräs lök och vitlök på svag värme, tills den blivit mjuk och glansig. Tillsätt spenat, som försiktigt får fräsa med
i någon minut. Krydda med riven muskot, låt svalna och blanda med riven parmesan.

OSTSÅS

2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar
3 dl ost vällagrad riven

Smält smör på medelvärme, tillsätt mjöl, och rör runt ordentligt. Späd med mjölk, vispa hela tiden tills såsen har tjocknat och är klumpfri.

Krydda med vitlökspulver, paprikapulver, cayennepeppar, och smaka av.
Ta kastrullen från plattan, och rör till sist ner osten, som får smälta ner.

Lägg sedan lite av spenat/ostblandningen, på varje pannkaka. Rulla ihop och dela varje rulle i 3 delar.

Täck botten på en ugnsfast med tomatsåsen. Ställ ner rullarna med snittytan uppåt, och häll ostsåsen över.

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt vila i i några minuter före servering.

Toppa gärna med extra basilika!

Gillar