PANNBIFF PÅ QUORNFÄRS, MED KOKT POTATIS, GRÄDDSÅS OCH PRESSGURKA!

PANNBIFF MED QUORNFÄRS

300 g quornfärs tinad
1 st lök gul finhackad
1 st ägg
3 msk timjan färsk repad
2 msk senap söt & stark
1 tsk grönsaksfond
4 - 5 st potatis kokt pressad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Smör
2 - 3 st lök gul skivad
Smör

Fräs den hackade löken i lite smör, på svag värme tills den nästan smält ihop. Ställ åt sidan för att svalna.
Mixa tinad quornfärs tills den är slät, blanda sedan ner den stekta löken, ägg, senap, fond, timjan, salt, svartpeppar och pressad potatis. Blanda ordentligt och låt stå i kylen ett tag, innan det är dags att steka biffarna.

Forma till 12 st biffar och stek dem i lite smör, tar ca 4 min/sida.

Stek under tiden den skivade löken. Stek även den på svag värme, tills den blir riktigt mjuk och glansig. Krydda löken med lite flingsalt och svartpeppar.

Servera biffarna med extra stekt lök, kokt potatis, sås och pressgurka.

PRESSGURKA

1 st gurka
3 msk socker
2 msk ättika
1 tsk salt
Vitpeppar

Hyvla gurkan tunt, går jättebra med en osthyvel.
Lägg gurkan i en liten skål, och strö över socker, lite salt och häll till sist över ättikan. Lägg lite folie över gurkan, och placera något med lite tyngd ovanpå i ungefär 15 minuter. På så sätt pressas vatten ur gurkan, sedan är det bara att vända runt gurka, socker, salt, ättika, vitpeppar ordentligt, och låta den stå svalt så länge.

Eftersom gurka till 96% består av vatten, behövs inget extra tillsättas i den här inläggningen.

Gillar

Kommentarer

Viktor Högnäs,
Men gud så gott 😊
www.nouw.com/viktorhognas
marielyander
marielyander,
Tusen tack! 😊🙏
nouw.com/marielyander
CakesbyAnnaG
CakesbyAnnaG,
ser fantastiskt ut!!
nouw.com/cakesbyannag
marielyander
marielyander,
Tack snälla rara! 💚
nouw.com/marielyander
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Det ska jag definitivt prova 😊
nouw.com/inthemakingbyc
marielyander
marielyander,
Va roligt, lycka till! 😊🌸
nouw.com/marielyander
Anna
,
åh så gott det ser ut! hur gör du såsen?
marielyander
marielyander,
Tack, kul att du gillar! 💚 såsen är den enklaste tänkbara, gjorde ungefär så här:
2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 4 dl grönsaksbuljong, 1 dl valfri grädde
1 msk soja japansk, 0,5 tsk kryddpeppar, en nypa nejlikor malda, en nypa timjan, och lite lingonsylt typ 1 msk.
Fräs smöret i en kastrull, vispa ner mjölet, och tillsätt buljong lite i taget och vispa hela tiden så inga klumpar blir kvar. Låt koka upp, häll i grädden, krydda, och vispa lite till. Låt puttra i ca 5 min på låg värme. Smaka av ifall mer kryddor behövs. Sen är såsen klar! 😊
nouw.com/marielyander