PANNBIFF AV QUORNFÄRS & RÖDA LINSER! INGEN BILDSKÖN MAT, MEN VÄLDIGT GOTT!

Länge sedan jag gjorde pannbiff med lök! Så blev en variant med quornfärs och röda linser, ingen vacker rätt, men resultatet blev mer än godkänt. Serverade dem med kokt potatis, brunsås och massor av stekt lök.

PANNBIFF AV QUORNFÄRS & RÖDA LINSER

1 dl röda röda linser torra kokta i grönsaksbuljong
300 g quornfärs tinad
1 st ägg
3 st vitlöksklyfta pressad
0,5 msk maizena
2 tsk timjan
1 tsk salt
Kryddpeppar
Svartpeppar

Koka linserna i grönsaksbuljong, enligt instruktion på förpackningen. Låt ånga av, och blanda med tinad quornfärs, vitlök, timjan, krydd & svartpeppar, salt, maizena och ägg. Mixa snabbt ihop till en slät massa, låt sedan vila i ungefär 15 minuter.

4 st lök skivad
1 tsk farinsocker
Smör

Stek lök på svag värme, strö över en nypa farinsocker, och låt löken fräsa tills den blivit mjuk och glansig. Lägg över löken i en skål, och ställ åtsidan så länge.

Blöt händerna med kallt vatten, och forma till biffar i lagom storlek. Det blev 10 st, men det beror ju på hur stora man vill ha dem.

BRUNSÅS

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde valfri
2 tsk soja
Kryddpeppar & svartpeppar
1 - 2 msk lingonsylt

Smält smöret i en liten kastrull.
Tillsätt mjölet och rör runt.
Tillsätt buljongen, lite i taget och vispa ordentligt. Koka upp, och låt puttra på låg värme i 5 minuter. Häll i grädden, och smaka av med soja, peppar, och lingonsylt. Låt sedan kastrullen stå kvar på plattan på låg värme.

Stek biffarna i smör, på medelvärme i 4 min/sida.
Häll sedan såsen över biffarna, och låt puttra samman på låg värme, i ytterligare några minuter. Lägg den stekta löken ovanpå biffarna, garnera med lite färsk timjan, och servera med kokt potatis, lingonsylt och inlagd gurka!

Gillar