PALAK PANEER

I samarbete med Smakbox så har jag då äntligen fått hem den senaste boxen med tema MAXAT HÖSTMYS! Som vanligt så är det så mycket bra och spännande produkter.
Och eftersom jag varit sugen på min indiska favorit Palak Paneer ett tag, så passade det ju jättebra att Passata passerade tomater från Mutti fanns med i boxen!

Och ja, italienska tomater passar faktiskt jättebra även till indiska rätter 😀

Vill du också få hem en Smakbox fullproppad med nya och spännande produkter. Då får du med min kod MARIELYANDER hela 50% på 1:a boxen när du startar en prenumeration.

Erbjudandet gäller till ‪och med 15/11

PALAK PANEER

1 st lök gul finhackad
4 st vitlöksklyfta finhackad
3 msk ingefära färsk riven
2 msk tomatpuré
1,5 msk Garam Masala
2 tsk gurkmeja
3 msk rapsolja
300 g tomat färsk strimlad
1,5 dl matlagningsvin vitt
400 g Passata passerade tomater Mutti
250 ml havregrädde
1,5 msk grönsaksfond
400 gram Paneer tärnad
0,5 msk rapsolja
150 gram babyspenat

Salt, svartpeppar och cayennepeppar
Koriander färsk

Fräs lök, vitlök,ingefära, garam masala, gurkmeja, samt tomatpuré på låg värme. Fräs tills löken blivit mjuk och och glansig.
Tillsätt sedan vitt vin och låt det puttra i drygt 2-3 min.
Rör då ner strimlade tomater, passerade tomater, havregrädde, grönsaksfond och låt såsen puttra samman på låg värme i 10 min.

Stek under tiden den tärnade paneerosten i olja på medelvärme.
Blanda till sist ner ost och spenat i grytan och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar för lite extra bett.

Toppa med koriander, och servera med ris, naanbröd och valfria tillbehör!



  • Vegan

Gillar

Kommentarer