PAJ MED UGNSROSTADE GRÖNSAKER & PARMESAN!

PAJ MED UGNSROSTADE GRÖNSAKER & PARMESAN

PAJDEG

125 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 msk vatten kallt

Mixa snabbt ihop en deg, och tryck ut degen i en passande form. Nagga degen med en gaffel, och ställ kallt i ca 30 minuter.
Grädda sedan pajskalet på 225 grader i 10 minuter. Ställ åt sidan så länge.

FYLLNING

3 st ägg
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl parmesan riven
Salt, svartpeppar

Vispa ihop.

1 st zucchini delad i halvmånar
250 g körsbärstomat olika färger
1 st lök gul skivad
1 st lök röd skivad
0,5 b oliver svarta
0,5 dl parmesan riven

Lägg zucchini, tomat och lök på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över, och krydda med salt, svartpeppar och lite timjan.
Rosta sedan zucchini, tomat och lök på 200 grader i ungefär 10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.

Fyll det förgräddade pajskalet med zucchini, lök, tomat och Oliver. Häll över äggstanning och 0,5 dl parmesan.

Grädda sedan pajen mitt i ugnen på 175 grader i ca 35 - 40 minuter.

Eller tills pajen fått fin färg, och äggstanningen stelnat.
Ta ut pajen, låt den stå och vila i 15 minuter, och servera den gärna med en tomatsallad till.






Gillar