PAJ MED POTATIS & SPARRIS!

Receptet kommer ursprungligen från tidningen ”allas” och den påminde mig om en paj jag brukade göra, när jag var yngre!

PAJ MED POTATIS & SPARRIS

4 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
1 tsk salt

Mixa hastigt ihop pajdegen, kläm ut i pajform, och ställ i kylen ca 30 minuter. Ta ut, picka pajbottnen med en gaffel. Och förgrädda sedan skalet på 200 grader i 10 minuter.

FYLLNING

1 knippe sparris grön
400 g färskpotatis kokt, skivad
2 dl parmesan riven
4 msk gräslök hackad
1 msk senap söt & stark
3 st ägg
2 dl grädde
0,5 msk timjan färsk
1,5 tsk salt
Svartpeppar
50 g pinjenöt rostad

Dela sparrisen i bitar, förväll stjälkarna i 3 minuter, tillsätt sedan sparrisknopparna som får koka med i 1 minut. Häll bort kokvattnet, spola sparrisen i kallt vatten, och låt den rinna av ordentligt i en trådsil.
Lägg 1 dl av den rivna parmesanen i botten på formen. Fyll på med skivad potatis, sparrisstjälkarna, strö över lite flingsalt, svartpeppar, gräslök och färsk timjan. Vispa samman ägg, grädde, senap, resten av saltet och lite peppar. Och häll det över fyllningen, avsluta med med ost. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, det tar ungefär 45 minuter.

Ta ut pajen, låt svalna lite, och garnera med sparrisknoppar, rostade pinjenötter och lite extra gräslök!

Gillar