PAELLA!

Paella är alltid gott! Och är en perfekt rätt om det finns lite tråkiga grönsaker kvar i kylen.
Bara att rosta tomater, paprika eller vad som nu finns hemma.
Koka riset och blanda ihop, lätt som en plätt ju 😊

PAELLA

2 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta hackad
1 st tomat finriven (använd rivjärn)
4 dl långkornigt ris
1 pkt saffran
3 msk olivolja
1,5 tsk paprikapulver rökt
1 tsk salt
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong

1 frp kikärtor
2 st paprika strimlad
2 st tomat klyftade
2 - 3 dl gröna ärtor frysta

1 st citron klyftad
Ärtskott

Fräs lök, vitlök i olivolja. Använd en låg vid panna, och låt fräsa på låg värme tills löken börjar bli genomskinlig. Tillsätt då saffran, paprikapulver, riven tomat och ris, som får fräsa med i ytterligare några minuter. Häll på vinet, och låt det nästan absorberas innan lite mer än hälften av buljongen tillsätts. Låt sedan puttra på svag värme, under lock. Pytsa sedan i resterande buljong när det behövs.

Rosta under tiden de grönsaker som skall användas. Går lika bra i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, eller på spisen i en stekpanna.

När det återstår ca 3 minuter av risets koktid, vänd då ner kikärtor, rostade grönsaker och gröna ärtor. När riset känns klart, efter ca 20 minuter, smaka av med svartpeppar.
Låt paellan stå och vila några minuter innan servering.

Garnera med gärna med ärtskott och en citronklyfta!



Gillar