OST & TOMATPAJ 

En paj kan fyllas med nästan vad som helst. Här har jag använt olika slags ost samt tomat, och serverade den med en enkel ruccolasallad och picklad rödlök.

OST & TOMATPAJ

4.5 dl vetemjöl
200 g kylskåpskallt smör tärnat
1 st ägg

Mixa mjöl och smör tills det blivit en smulig massa, tillsätt ägget och kör tills det blivit en deg. Kläm ut degen i en 24 cm springform, och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda på 225 grader i 10 minuter.

FYLLNING

250 g ricotta
4 ägg
3 dl grädde
300 g ost lagrad riven
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
Chiliflakes

Lägg mascarpone i en bunke.
Blanda i äggen, ett i taget.
Rör i grädde, riven ost, salt, peppar och chiliflakes.

Häll fyllningen i pajskalet, toppa med halverade körsbärstomater, strö över lite oregano och salt.

Sänk värmen till 175 - 200 grader beroende på ugn.

Och grädda sedan i nedre delen av ugnen ca 35 - 40 min eller tills fyllningen har stelnat och pajen fått fin färg.
Täck med folie om pajen börjar få för mycket färg. Låt vila ca 30 min.

Servera med valfri sallad och picklad rödlök.


  • Paj

Gillar

Kommentarer

Jovana
Jovana,

Men gud vad gott!

nouw.com/jovana
marielyander
marielyander,

Tack 🙏 så glad jag blir 😊

nouw.com/marielyander
Hultans
Hultans,

Så gott det ser ut det får jag tipsa om på boendet där jag bor jag ä.lskar ost

nouw.com/hultans
marielyander
marielyander,

Tack 🙏 hoppas boendet fixar, så du får testa 🥰

nouw.com/marielyander