OSSO BUCO PÅ KIKÄRTOR!

Gammalt recept, och gammal bild men resultatet blir en väldigt god och smakrik gryta!

VEGOVARIANT PÅ OSSO BUCO MED GREMOLATA

2 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta hackad
1 msk tomatpuré
Olivolja
3 st morot skivad
100 g rotselleri tärnad
100 g kålrabbi tärnad (valfritt jag hade en bit kvar i kylen, som jag ville bli av med)
5 st potatis tärnad
500 g tomat färsk i klyftor
1 tsk chiliflakes
2 tsk oregano torkad
1 tsk timjan torkad
1 msk chilisås
1 msk ketchup
4 dl grönsaksbuljong
1 frp kikärtor
Salt & svartpeppar

Hetta upp olivolja i en stekgryta, och fräs på ganska låg värme, lök, vitlök, tomatpuré tills de blivit mjuka och glansiga.
Tillsätt morot, rotselleri, kålrabbi och låt fräsa med i ytterligare några minuter.
Krydda med chiliflakes, oregano, timjan, chilisås, ketchup, och blanda ner tomater, potatis, och grönsaksbuljong. Låt få ett uppkok, och sakta puttra under lock i ca 25 minuter. Blanda då ner avrunna och sköljda kikärtor, som får puttra med i 10 minuter till, eller tills grönsakerna blivit mjuka, utan att vara mosiga. Smaka sedan av med salt & svartpeppar

GREMOLATA

1 st citron eko skal
2 - 3 vitlöksklyfta
1 dl persilja

Hacka samman så fint som det bara går, använd en riktigt vass kniv.

Toppa grytan med gremolata, och servera eventuellt med saffransris!


Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Kikärtor är ju verkligen himla gott! 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Ja visst är det gott med kikärtor, och nyttiga är den också! ☺️
nouw.com/marielyander