OSSO BUCCO LIKNANDE KIKÄRTSGRYTA!

VEGOVARIANT PÅ OSSO BUCCO MED GREMOLATA

2 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta hackad
1 msk tomatpuré
Olivolja
3 st morot skivad
100 g rotselleri tärnad
100 g kålrabbi tärnad (valfritt jag hade en bit kvar i kylen, som jag ville bli av med)
5 st potatis tärnad
500 g tomat färsk i klyftor
1 tsk chiliflakes
2 tsk oregano torkad
1 tsk timjan torkad
1 msk chilisås
1 msk ketchup
4 dl grönsaksbuljong
1 frp kikärtor
Salt & svartpeppar

Hetta upp olivolja i en stekgryta, och fräs på ganska låg värme, lök, vitlök, tomatpuré tills de blivit mjuka och glansiga.
Tillsätt morot, rotselleri, kålrabbi och låt fräsa med i ytterligare några minuter.
Krydda med chiliflakes, oregano, timjan, chilisås, ketchup, och blanda ner tomater, potatis, och grönsaksbuljong. Låt få ett uppkok, och sakta puttra under lock i ca 25 minuter. Blanda då ner avrunna och sköljda kikärtor, som får puttra med i 10 minuter till, eller tills grönsakerna blivit mjuka, utan att vara mosiga. Smaka sedan av med salt & svartpeppar

GREMOLATA

1 st citron eko skal
2 - 3 vitlöksklyfta
1 dl persilja

Hacka samman så fint som det bara går, använd en riktigt vass kniv.

Toppa grytan med gremolata, och servera eventuellt med saffransris!







Gillar