ÖRTBAGUETTER MED EN HINT AV CITRON

Lite svalare men bara lite, så passade på att baka dessa baguetter, med olika slags ”man tager vad man haver” färska örter hemma.

ÖRTBAGUETTER MED EN HINT AV CITRON

0,5 paket jäst
6 dl vatten ljummet
2 tsk salt
2 tsk agave sirap
1 msk örter hackade färska, jag använde (rosmarin, mynta, basilika)
0,5 st citron eko skal finrivet
2 dl havregryn
Ca 10 - 12 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en bunke, häll över 2 dl ljummet vatten och rör ut jästen.
Häll på resten av vattnet, och tillsätt sedan salt, agave sirap, örter samt citronskal. Blanda ner havregryn och vetemjöl, arbeta degen så den blir smidig och lättarbetad. Strö över lite mjöl och, låt jäsa under bakduk en timme.

Häll ut degen på ett mjölat bakbord, men utan att knåda. Dela degen i 4 delar, och forma dem till baguetter.

Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper, lyft över bröden ett i taget, vrid och snurra bröden lite.

Grädda bröden på 250 grader i 15 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader, och grädda färdigt i ca 12 minuter.

Gillar