ONSDAGSLYX, SVARTRÖTTER MED TÅNGKAVIAR OCH CREME FRAICHE!

SVARTRÖTTER MED CREME FRAICHE OCH TÅNGKAVIAR

500 g svartrot
0,5 citron pressad
Creme fraiche
Rödlök finhackad
Gräslök finhackad
Tångkaviar
Citronskal strimlat

Skala svartrötterna, dela i 10 cm långa bitar, och lägg dem efterhand i kallt vatten med pressad citron. På så sätt mörknar de inte, utan behåller sin vita färg. Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten, i ca 15 minuter. Testa med sticka, om de känns genomkokta. Häll bort vattnet, och låt ånga av.

Servera nykokta med creme fraiche, tångkaviar, rödlök, gräslök, och lite strimlat citronskal!

Svartrot kallas också för fattigmanssparris. Och den påminner lite om vit sparris i både utseende och smak,
men är inte alls lika dyr!

  • Övrigt

Gillar

Kommentarer