OLIV & FIKONRÖRA!

En riktigt god röra till säsongens alla glöggmingel, till ostbrickan, på pepparkakor, osv! Jag brukar göra den några gånger varje år, eftersom den är så användbar ✨🌟✨

OLIV & FIKONRÖRA

250 g oliver svarta goda jag använde Fontana’s
250 g fikon torkade eko
Glögg
0,5 dl balsamico
1 st kanelstång
5 - 6 st kryddnejlika
1 - 2 st stjärnanis

Hacka oliverna grovt, och halvera fikonen. Lägg över i en liten kastrull och slå över glögg så att det täcker. Tillsätt även balsamico, kanelstång, kryddnejlika, samt stjärnanis, låt koka upp och sedan småputtra i ungefär 30 minuter. Rör om några gånger under tiden, och var beredd på att pytsa på lite mera glögg, så att röran inte kokar torrt. Plocka sedan upp kryddorna, mixa grovt och lägg över i lämplig skål eller burk!


Gillar