NUDELSALLAD

Gott med sallad nu i värmen. ☀️🥵

NUDELSALLAD

MARINAD TILL TOFUN

1 tsk agave sirap
1 msk Kikkoman Seasoning for Sushi Rice
1 msk Kikkoman Sushi & Sashimi Soy Sauce
2 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk olja neutral
400 g tofu YiPin tärnad

Svep in tofun i en kökshandduk, eller hushållspapper, lägg på ett fat eller skärbräda. Ställ sedan något tungt ovanpå, för att på så sätt pressa ur så mycket vätska som det går, tar ca 30 minuter.

Blanda ihop vitlök, olja, Kikkoman soja och Kikkoman Seasoning for Sushi Rice en skål. Lägg ner tofubitarna i marinaden, blanda väl och låt dem marinera ca 20
min.

Hetta upp lite olja i en stekpanna, och fräs tärnad tofu samt marinaden. Fräs tills tofun fått fin färg runt om.

NUDELSALLAD

4 port risnudlar tillredda enligt instruktion på förpackning och spolade i kallt vatten

Ca 250 g blomkål tunt skivad
Ca 250 g broccoli tunt skivad
Ca 250 g morot hyvlad
150 g sockerärtor lätt förvällda, strimlade
3 st salladslök skivad
0,5 st gurka mitten borttagen strimlad
0,5 kruka mynta hackad
100 g cashew rostad hackad

Blanda samman

DRESSING

4 msk Kikkoman soja
2 tsk sesamolja
1 st lime pressad
2 tsk agave sirap
3 msk ingefära färsk riven
3 st vitlöksklyfta pressad
0,5 - 1 tsk chiliflakes
4 msk olja neutral

Smaka av så balansen blir rätt.

Blanda nudelsallad med dressing och toppa med tofu, mynta och cashew





Gillar