NAANBRÖDSPIZZA MED BABA GANOUSH & KRYDDIG VEGOFÄRS!

NAANBRÖDSPIZZA MED BABA GANOUSH OCH KRYDDIG VEGOFÄRS

BABA GANOUSH

2 st aubergine
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 st vitlöksklyfta
2 msk tahini
2 msk olivolja
1 msk citronsaft

Dela auberginen i kvartar, lägg över den i en ugnsform, ringla över olivolja, och salta lätt.
Rosta i ugn på 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gröp ur fruktköttet med en sked, och mixa ihop med tahini, citronsaft, olivolja, och vitlök, tills det blir en slät röra, smaka av.

KRYDDIG VEGOFÄRS

300 g vegofärs valfri
1 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
0,5 st chili röd finhackad
1 msk paprikapulver rökt
1 tsk oregano torkad
1 tsk salt
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 - 1 dl grönsaksbuljong

Fräs lök, vitlök, chili i lite olivolja tills löken blivit mjuk och glansig.
Blanda ner vegofärs, krydda med rökt paprikapulver, oregano, chilipulver, spiskummin, och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt grönsaksbuljong och låt puttra ihop på låg värme i 10 minuter, smaka av igen om det behövs mer kryddor.

4 st naanbröd
1 st rödlök finhackad
Oregano färsk hackad
Persilja färsk hackad
iMat fraiche

Lägg ut naanbröd på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla över lite olivolja, och bred ut Baba Ganoush över bröden. Toppa med den kryddiga vegofärsen, och gratinera på 225 grader i ca 5 minuter.

Ta ut pizzorna ur ugnen, låt svalna några minuter. Strö sedan över hackad rödlök samt några klickar iMat fraiche!
Servera med valfri sallad!

Gillar