NAANBRÖDSPIZZA MED BABA GANOUSH!

NAANBRÖDSPIZZA MED BABA GANOUSH OCH KRYDDIG QUORNFÄRS

BABA GANOUSH
2 st aubergine
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 st vitlöksklyfta
2 msk tahini
2 msk olivolja
1 msk citronsaft

Dela auberginen i kvartar, lägg över den i en ugnsform, ringla över olivolja, och salta lätt.
Rosta i ugn på 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gröp ur fruktköttet med en sked, och mixa ihop med tahini, citronsaft, olivolja, och vitlök, tills det blir en slät röra, smaka av.

KRYDDIG QUORNFÄRS

300 g quornfärs tinad
1 st lök gul finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
0,5 st chili röd finhackad
1 msk paprikapulver rökt
1 tsk oregano torkad
1 tsk salt
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 - 1 dl grönsaksbuljong

Fräs lök, vitlök, chili i lite olivolja tills löken blivit mjuk och glansig.
Blanda ner quornfärs och krydda med rökt paprikapulver, oregano, chilipulver, spiskummin, salt och svartpeppar. Tillsätt grönsaksbuljong och låt puttra ihop på låg värme i 10 minuter, smaka av ifall det behövs mer kryddor.

4 st naanbröd
1 st rödlök finhackad
Oregano färsk hackad
Persilja färsk hackad
Matyoghurt

Lägg ut naanbröd på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla över lite olivolja, och bred ut Baba Ganoush över bröden. Toppa med den kryddiga quornfärsen, och gratinera på 225 grader i ca 5 minuter.
Ta ut pizzorna ur ugnen, låt svalna några minuter. Strö sedan hackad rödlök över, och några klickar matyoghurt!
Servera med valfri sallad!

Gillar