MYCKET OSTKANTER ÖVER, PROVA DÅ OSTBAKAD PAPRIKA!

Ett perfekt sätt att få användning för överblivna ostkanter. Jag hade tre olika slags ost, som jag rev och blandade med färskost.

OSTBAKAD PAPRIKA MED SALLAD PÅ BELUGALINSER

2 st stora paprikor i halvor
100 g färskost
100 g ricotta
2 dl ost lagrad, riven, jag hade Svecia, Greve och Parmesan
1 ägg
1 tsk salt
Peppar

Blanda färskosten med den rivna osten, ägg, salt och peppar. Fyll paprikorna, med ostblandningen, och baka i ugn på 200 g i ca 40 - 50 minuter.

SALLAD PÅ BELUGALINSER

4 dl belugalinser, kokta enligt instruktion på förpackning
1 äpple tärnat
1 lök finhackad
250 g körsbärstomater delade i fyra delar
75 g blandat grönt, ruccola, mangold, spenat

3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 msk honung flytande
1 msk senap söt & stark
Persilja finhackad
1 tsk salt
Peppar

Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Och rör sedan ner belugalinser, äpple, tomat, lök, och salladsbladen. Blanda ordentligt, och servera till den ostbakade paprikan.

Gillar

Kommentarer