MUSTIG SOPPA MED TACOKRYDDA & ROSTAD TORTILLA!

TACOKRYDDAD SOPPA MED ROSTAD TORTILLA

2 st lök gul finhackad
2 st vitlöksklyfta hackad
2 st morot i små tärningar
1 zucchini i små tärningar
1 paprika tärnad
1 st chili hackad
2 - 3 msk tacokrydda
1 frp tomat krossad
8 dl grönsaksbuljong
1 b majs
1 frp bönor svarta
2 st avokado tärnad
1 st citron rivet skal, pressad
Koriander grovt hackad

Hetta upp olja i en stekgryta, och fräs lök och vitlök på svag värme i 5 minuter. Blanda sedan ner hackad morot, zucchini, paprika, chili, och tacokrydda, (gör egen, eller färdigköpt) rör runt och låt fräsa i ytterligare 10 minuter. Tillsätt krossade tomater, och grönsaksbuljong, låt koka upp, och smaka av med salt & svartpeppar, och låt soppan puttra under lock på låg värme i 30 minuter. Rör till sist ner majs, och de sköljda svarta bönorna, i soppan och låt allt puttra samman i ytterligare 5 minuter.

Toppa med tärnad avokado, koriander, några droppar pressad citron, och rostad tortilla!

TACOKRYDDA

2 msk spiskummin
2 msk koriander
2 msk rökt paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk oregano
2 tsk salt
1 tsk chilipulver
Svartpeppar

Blanda ihop och förvara i en glasburk med lock

ROSTAD TORTILLA

4 st tortilla delad i mindre bitar
3 msk olivolja
Vitlökspulver
Chilipulver

Blanda olja, kryddor med tortilla bitarna. Lägg över på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader, och grädda i några minuter, tills de fått fin färg. Håll koll så de inte bränns.

Gillar