MUSTIG OCH SAFFRANSDOFTANDE SOPPA!

SAFFRANSDOFTANDE SOPPA MED ROSTAD BRYSSELKÅL

2 st lök gul hackad
4 st vitlöksklyfta skivad
0,5 st chili röd hackad
4 st morot skivad
4 st tomat grovt
hackad
100 g rotselleri delad i mindre bitar
2 msk tomatpuré
1,2 l grönsaksbuljong
1 st kuvert saffran
Salt & svartpeppar

Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs grönsaker, lök, vitlök, chili samt tomatpuré på svag värme, tills allt blivit mjukt och glansigt.
Tillsätt buljong, saffran och låt puttra under lock, i ungefär 20 minuter eller tills grönsakerna mjuknat.

Mixa soppan slät, smaka av med salt, svartpeppar och chili.
Känns soppan lite väl tjock, späd bara med lite mer buljong.

STEKT BRYSSELKÅL

400 g brysselkål färsk
2 st vitlöksklyfta skivad
1 tsk farinsocker
Salt & svartpeppar
Chiliflakes
Olja

2 dl iMat fraiche
Vitlök efter behag
Salt & svartpeppar

Plocka bort de fula yttre bladen på brysselkålen. Skiva och stek kål och vitlök i lite olja. Krydda med farinsocker, salt, chiliflakes, och svartpeppar. Fräs på ganska hög värme i några minuter, och vänd på kålen några gånger under tiden. Är färdig när den mjuknat, och fått fin färg.

Toppa sedan soppan med brysselkål och en klick vitlöksdoftande iMat fraiche!






Gillar