MUSTIG GRYTA MED ÖRTMARINERAD TOFU, SVAMP SAMT RÖDVIN

MUSTIG GRYTA MED ÖRTMARINERAD TOFU, SVAMP SAMT RÖDVIN

2 frp YiPin örtmarinerad tofu tärnad, torkad torr med hushållspapper, och stekt tills den fått fin färg på alla sidor.

500 g champinjoner delade i kvartar, stekta tills de fått fin färg.

2 st lök skivad
4 st vitlöksklyfta finhackad
5 st morot delad på längden
1 msk tomatpuré
5 dl vin rött (mustigt & kryddigt)
2 - 3 dl grönsaksbuljong
2 st lagerblad
2 msk soja japansk
2 tsk timjan torkad
2 tsk basilika torkad
1,5 tsk paprikapulver rökt
Råsocker en nypa 🤏
Smör mjölkfritt att steka i

Persilja och timjan färsk

Hetta upp smör i en passande panna, och fräs lök, morot samt vitlök på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. Rör ner tomatpuré, och låt fräsa med i någon minut.
Tillsätt vin, låt få ett uppkok och rör sedan ner paprikapulver, soja, lagerblad, timjan, basilika, råuuoch låt puttra samman i ca 10 minuter.

Sänk värmen och vänd ner champinjoner, tofu och blanda väl. Låt sedan puttra under lock i ytterligare 15 - 20 minuter, och såsen tjocknat lite. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite extra örtkryddor.

Känns såsen ännu lite rinnig, red av med lite maizena.

Toppa med kryddgrönt och servera med exempelvis ris


Gillar