MUSTIG GRYTA MED ALSPÅNSRÖKT TOFU!

Har fått möjlighet att prova på två olika slags tofu från YiPin. Deras tofu kommer från ekologiska sojabönor, odlade i Frankrike. Och tofun produceras sedan en fabrik i Vallentuna, enligt gammalt recept. Så hur bra är inte det! Och jag måste säga att den här tofun var den godaste jag provat. Här har jag använt den till att göra en mustig höstgryta med alspånsrökt tofu.

MUSTIG GRYTA MED ALSPÅNSRÖKT TOFU

3 st lök gul skivad
3 st vitlöksklyfta skivad
3 msk tomatpuré
2 st morot skivad
1 frp krossad tomat
4 dl grönsaksbuljong
2 dl rödvin (matlagningsvin går utmärkt)
10 st körsbärstomat halverad
2 st lagerblad
1 tsk timjan torkad
Olivolja

250 g champinjon skivad
1 frp YiPin alspånsrökt tofu tärnad

Hetta upp olivolja i en gryta, fräs på låg värme lök, vitlök, morot och tomatpuré. Låt fräsa i ca 10 minuter, rör gärna om i grytan då och då. Häll sedan på rödvin, krossad tomat, grönsaksbuljong, lagerblad, timjan och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda på låg värme under lock, i ungefär 40 minuter.

Stek under tiden svampen tills den fått fin färg, salta och peppra lätt.

När grytan sjudit i 40 minuter, är det dags att röra ner svamp, rökt tofu, samt smaka av med salt & svartpeppar. Låt slutligen allt puttra samman i ytterligare 10 minuter.

Toppa med färsk timjan och servera med kokt pressad potatis!









Gillar

Kommentarer

KajsaStinaMattsson
KajsaStinaMattsson,
Det ser supergott ut! 😊
nouw.com/kajsastinamattsson
marielyander
marielyander,
Tack snälla! 🙏😊
nouw.com/marielyander
elinm
elinm,
Åh vad gott! 😊
nouw.com/elinm
marielyander
marielyander,
Tusen tack! 😊🙏
nouw.com/marielyander