MOROTSKAKA

När man blir sugen på något gott, så kan det bli morotskaka, här gjord i långpanna. Vilket är väldigt praktiskt 👍

MOROTSKAKA

200 g smör smält
4 st ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel malen
2 tsk kardemumma malen
4 - 5 st morot fint riven

Vispa ägg och socker tills vitt och fluffigt.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och kardemumma, och blanda ner tillsammans med
det smälta smöret i äggsmeten.

Vänd försiktigt ner de rivna morötterna och se till att allt blandas väl.

Klä en mindre långpanna med bakplåtspapper, och häll över smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader, i ca 30 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.

GLASYR

400 g philadelphiaost
300 g smör rumsvarmt
6 dl florsocker
2 msk vaniljpulver

Kokos riven eller kokoschips

Vispa smör och färskost fluffigt.
Tillsätt sedan florsocker och vaniljpulver och vispa slätt.

Bred sedan rejält med glasyr över kakan, och toppa med riven kokos och kokoschips.

  • Bakat

Gillar

Kommentarer