MJUK PEPPARKAKA MED SAFFRANSTOPPING

✨Smakbox samarbete✨

Idag kändes det som att jag verkligen borde baka något till advents/lucia fikat.
Och boxen HELGTID innehöll ju produkter till både
mat och bak.

Så till sist bestämde jag mig för att baka mjuk pepparkaka, två stycken till och med 😉 och där använde mig både av florsocker, pepparkakskrydda samt saffransost från Kavli

MJUK PEPPARKAKA MED SAFFRANSTOPPING

125 g smör smält, avsvalnat
1 msk pepparkakskrydda
2 ägg
2 ½ dl strösocker
0,75 dl grädde
0,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret i en kastrull, blanda ner pepparkakskrydda och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt grädde, mjölk, smörblandning och vetemjöl blandat med bikarbonat.
Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad avlång form på ca 1,5 liter.

Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp den på en tallrik.

SAFFRANSTOPPING

150 g Kavli saffransost
2,5 dl florsocker
50 g smör kallt
1 tsk vaniljpulver

Vispa saffransost och smör med en elvisp. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Låt stå kallt i minst 30 minuter.
Bred sedan ut toppingen på den avsvalnade kakan.

Servera kakan med glögg, chaite eller riktigt starkt kaffe 👌




  • Bakat

Gillar

Kommentarer