MINIPAJER MED ÄDELOST!

Små och naggande goda, gör ett gäng minipajer istället för en stor paj!
MINIPAJER MED ÄDELOST
PAJDEG
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,75 dl kesella
Salt en nypa
FYLLNING
3 st ägg
1 dl mjölk
2,5 dl grädde
300 g Kvibille gräddädel
8 st körsbärstomat halverad
0,5 dl ost riven lagrad
1 msk timjan färsk repad
Salt & svartpeppar
Mixa snabbt ihop mjöl och smör, tillsätt kesella fortsätt mixa tills det blivit en smidig deg.
Kavla ut, dela degen i 18 lika stora bitar, och tryck sedan ut degen små aluminiumformar.
Ställ svalt i 30 minuter.
Rör ihop ägg, mjölk och grädde, timjan, salt & svartpeppar.
Lägg smulad ädelost, riven ost, och en halv körsbärstomat i varje form, och häll över äggstanningen.
Grädda sedan pajerna i mitten av ugnen, på 225 grader i ca 20 minuter, passa noga mot slutet.
Ta ut låt svalna lite, garnera gärna med lite extra färsk timjan.

Kommentarer