MIN GODASTE TOMATPESTO, MED UGNSROSTADE TOMATER!

Den här peston var ett sätt att ta hand om det som blivit över i kyl och skafferi. Tomater som blivit lite skrynkliga, är det absolut inget fel på. Hittade även en halvfull öppnad burk med soltorkade tomater, en ostkant, en näve bortglömda hasselnötter, och lite tråkig basilika. Med en liten arbetsinsats blev det den godaste tomatpeston jag gjort, hitintills iallafall!
Mängderna är ungefärlig och jag gjorde så här:

TOMATPESTO MED ROSTAD TOMAT

350 g körsbärstomat, halverad, rostad
0,5 b soltorkad tomat
En näve hasselnöt
50 g parmesan
0,5 st vitlök solo
1 dl basilika stjälk & blad
4 msk olivolja
Flingsalt

Lägg halverade tomater i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja, salta och peppra lätt.
Rosta på 175 grader i ca 25 minuter. När de skrynklat ihop sig rejält, ta ut ut ugnen och låt svalna. Mixa sedan rostade tomater, soltorkade tomater, vitlök, basilika, parmesan, hasselnöt, och olivolja. Mixa tills någorlunda slätt, men inte alltför mycket.

Tillsätt mer olivolja om det behövs, och smaka av med lite salt.

Ställ svalt tills dags att servera!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229