MIDDAGEN PÅ EN PLÅT!

Middagen på en plåt, smidigt, praktiskt och gott!

HONUNGSROSTADE POLKABETOR MED HALLOUMI

500 g polkabeta skalad, klyftad
300 g morot i lagom bitar
4 st lök röd skalad klyftad
150 g gröna bönor halverade
2 msk olivolja
2 tsk rosmarin torkad
Salt & svartpeppar
2 msk honung

100 g nötblandning
2 frp halloumi skivad
Sesamfrö
Koriander färsk hackad

Vänd betor och morot i olivolja, krydda med salt, svartpeppar och rosmarin. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta på 225 grader i 20 minuter, ta ut plåten lägg på gröna bönor och rödlök. Blanda runt grönsakerna på plåten, och för ihop dem lite åt ena sidan. Lägg på den skivade halloumin, ringla lite honung över grönsaker och halloumi, strö över lite chiliflakes, strö även nötblandningen. Ställ in plåten igen, och låt rosta färdigt i ca 10 minuter eller tills halloumin fått fin färg och grönsakerna är lagom mjuka. Avsluta med att strö över sesamfrö, koriander (om man vill) och servera genast!

Gillar