MARINERAD TOFU TILL WOKEN!

Grönsakswok är perfekt, när grönsakslådan behöver tömmas. Och det här är vad jag hade i min wok!

GRÖNSAKSWOK MED MARINERAD TOFU

1 frp tofu delad i kuber
1 röd chili hackad
1 msk ingefära hackad
4 st vitlöksklyftor finhackade
0,5 paprika gul skivad
0,5 zucchini delad i halvmånar
150 g champinjoner skivade
1 blomkål i buketter
0,5 spetskål strimlad
100 g sockerärtor
Koriander hade frusen
4 port nudlar kokta

Marinad
0,5 dl Kikkoman soja
0,5 dl teriyakisås
1 msk risvinäger
2 msk honung
2 tsk sesamolja
2 st vitlöksklyfta riven
2 tsk ingefära riven

Blanda ihop marinaden, och häll den över tofun. Låt marinera minst en timme i kylen.
Värm upp lite olja i en stor stekpanna, häll av marinaden från tofun, men spara den.
Stek tofun, tills den blivit krispig, plocka upp ur pannan, och lägg åt sidan.
Lägg sedan ner alla grönsaker, utom spetskål, och sockerärtor, i pannan, tillsammans med vitlök, chili och ingefära. Låt fräsa några minuter, rör sedan ner kål och sockerärtor, som får fräsa med i en minut. Blanda ner nudlar, koriander, häll över marinaden, blanda ordentligt, och lägg till sist i tofun.
Servera direkt, har man färsk koriander är det jättegott att toppa med den!





Gillar

Kommentarer