MAKARONIGRATÄNG, UTAN OSTSÅS!

I det här receptet, har jag ingen ostsås, utan blandar för enkelhetens skull osten direkt ner i gratängen! Och det sparar både tid, energi och blir mindre disk!

MAKARONIGRATÄNG MED QUORN OCH MYCKET GRÖNT

3 - 4 dl makaroner kokta
1 st gul lök hackad
3 st vitlöksklyfta hackad
2 st morot tärnad
2 st selleristjälk skivad
0,5 chili röd hackad
0,5 paprika hackad
100 g champinjon delad i fyra
250 g körsbärstomater
10 cm zucchini skivad
150 g quornfärs
1,5 dl grönsaksbuljong
1,5 dl vitt vin
1 dl grädde valfri
1 - 2 st mozzarella i små bitar
3 dl ost vällagrad riven
Salt, peppar
Timjan, basilika
Parmesan riven

Fräs lök, vitlök, chili, selleri, och morot i lite olja, på svag värme, och under lock i ca 10 minuter.
Blanda sedan ner quornfärs, paprika, champinjon, zucchini, och låt fräsa samman några minuter. Häll över buljong, vitt vin, och låt puttra ytterligare någon minut, innan tomaterna vänds ner. Smaka av med salt, peppar, och timjan, och låt allt få ett uppkok. Blanda sedan ner makaroner, mozzarella, och hälften av den rivna osten. Häll över i en ugnsform, slå grädden över, dra några varv med pepparkvarnen, och avsluta med resten av osten.
Gratinera i mitten av ugnen, på 200 grader i ca 25 minuter, eller tills gratängen fått fin färg, och stelnat.

Toppa med basilika/timjan, riven parmesan, och servera gärna med en god sallad!

Gillar