MAJS OCH BÖNBIFFAR MED HASSELBACKSPOTATIS OCH BÖNRÖRA BEARNAISE

I dessa majs och bönbiffar har jag som smaksättare använt både Tabasco Buffalo pepparsås och Maldon Flingsalt.
Himla bra och användbara produkter från @taframdetbasta och @smakbox 🙌

MAJS & BÖNBIFFAR

1 st schalottenlök finhackad
1 dl avorioris
2 msk olivolja
4 dl grönsaksbuljong
Salt en nypa 🤏
2 st potatis skalad, fint tärnad
1 dl bönor valfria, avhällda, sköljda
2 dl majs
Tabasco Buffalo pepparsås, efter behag
Cayennepeppar efter behag
1 - 2 msk potatismjöl
Oregano torkad en nypa 🤏
Svartpeppar

Fräs lök och ris i olivolja, tillsätt grönsaksbuljong, och tärnad potatis.
Låt koka upp, och sedan puttra på låg värme tills vätskan kokat in, och potatisen blivit mjuk.
Blanda sedan ner bönor, majs, tabasco, och cayennepeppar i det varma riset.
Mixa ingredienserna snabbt och slarvigt, inte meningen att den här massan skall bli slät. Rör sedan ner potatismjöl och krydda med salt och svartpeppar och oregano.

Forma till 8 st biffar och stek dem i 5 - 6 minuter/sida i olivolja.

HASSELBACKSPOTATIS

8 st potatisar skalad
25 g smör mjölkfritt kylskåpskallt
3 msk ströbröd
0,5 tsk salt

Skiva potatisen i ungefär 4 mm tjocka skivor, men så att den fortfarande håller ihop i botten.
Lägg potatisarna med skårorna uppåt, i en ugnsform
klädd med bakplåtspapper. Och hyvla sedan kylskåpskallt smör över.

Baka i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Ta ut dem och strö över salt och ströbröd,
Baka i ytterligare ca 20 minuter, eller tills potatisen känns mjuk.
Pensla då och då med smöret som smält i formen.

BÖNRÖRA MED SMAK AV BEARNAISE

1 st förpackning bönor vita
1 st schalottenlök, finhackad
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 msk dragon torkad
0,5 dl rapsolja
Salt och vitpeppar

Mixa alla ingredienser till en slät sås.
Smaka av, eventuellt behövs mer kryddor. Tänk bara på att dragonsmaken utvecklas ju längre den får stå till sig.

Gillar

Kommentarer