LJUMMEN VINTERSALLAD!

En riktigt god ljummen sallad, för brysselkålsälskaren, med rostad brysselkål, och sötpotatis. Och man kan för att spara tid, sätta in bägge plåtarna samtidigt, och skifta plats på dem när halva tiden gått!

LJUMMEN SALLAD MED ROSTAD BRYSSELKÅL OCH SÖTPOTATIS

ROSTAD BRYSSELKÅL

500 g brysselkål ansad och halverad
3 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Blanda brysselkål med olivolja, salt och svartpeppar. Lägg sedan över brysselkålen på en plåt klädd med bakplåtspapper, och rosta på 200 grader i 25 minuter. Vänd dem när 10 minuter återstår. Färdiga när de fått fin färg, men inte är brända, ta ut plåten och ställ åt sidan.

ROSTAD SÖTPOTATIS

3 st sötpotatis skalad och tärnad
2 msk olivolja
2 msk lönnsirap
0,5 tsk kanel
Chiliflakes en nypa
100 g valnöt

Blanda sötpotatis med olivolja, lönnsirap, kanel och chiliflakes. Lägg sedan över på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta på 200 grader i 25 minuter, vänd på tärningarna när 10 minuter av tiden återstår, och tillsätt även valnötter som får rosta tillsammans med sötpotatisen. Ta ut plåten och ställ åt sidan.

2 dl mullbär eller tranbär torkade
Timjan färsk

Blanda försiktigt samman brysselkål, sötpotatis, valnötter, och tranbär, toppa med färsk timjan.

Servera ljummen som tillbehör till vegobiffar eller vegofilé!



Gillar

Kommentarer