LITE GOTT PLOCK!

FÄRSKPOTATIS MED ÄRTKRÄM OCH TÅNGKAVIAR

400 g färskpotatis kokt

2 dl gröna ärtor frysta tinade
1 dl créme fraiche
1 dl gräslök hackad
3 - 4 msk pepparrot riven
0,5 citron skal
2 tsk citronjuice
Salt & peppar

1 tångkaviar
Dill

Koka den skalade/skrubbade potatisen, häll av och låt svalna.

Tina ärtorna, mixa och blanda med créme fraiche, finhackad gräslök, pepparrot, citronskal, och pressad citronjuice. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dela potatisen i två delar, och jämna till botten, så de står stadigt.
Klicka över ärtkräm, och toppa med tångkaviar och dill!

OMELETTRULLE MED OSTKRÄM

4 ägg
2 dl gräddmjölk
2 dl ruccola
0,5 dl persilja
Salt & svartpeppar
Chiliflakes

Mixa ruccola och persilja, tillsätt sedan ägg, gräddmjölk, salt, peppar och lite chiliflakes.
Häll smeten i en form 25 x 35 med smörat bakplåtspapper.
Grädda omeletten på 200 grader i mitten av ugnen, ca 6 minuter, ta ut och låt svalna. Stjälp sedan upp på ett bakplåtspapper.

OSTKRÄM

100 g parmesan riven
200 g Philadelphia ost
0,5 dl gräslök hackad
Salt & svartpeppar

Blanda samman, och bred ut krämen över omeletten.
Rulla ihop, precis som en rulltårta, låt stå svalt.
Strö över lite extra gräslök och hackad rödlök vid servering!



Gillar