LINSER OCH SOPPA, EN PERFEKT KOMBO!

Regn, regn, och åter regn, fy så trist! Men vädret passar perfekt för att koka en rejäl laddning linssoppa. Linser är fantastiskt bra, nyttiga, goda och mättande. Dessutom är de billiga, så har ni inte testat linssoppa tidigare, så är det dags nu! Går lätt att ändra kryddningen med örtkryddor istället, och det blir också jättegott!

LINSSOPPA MED CITRON CRÉME FRAICHE

1 st gul lök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk tomatpuré
3,5 dl linser röda okokta
5 st tomater i bitar
1,3 l grönsaksbuljong
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
Chiliflakes
2 st lagerblad
Koriander/persilja

Fräs lök och vitlök i lite olja, tillsätt tomatpuré, garam masala, och spiskummin och låt fräsa med i ytterligare någon minut. Tillsätt tomater, linser, grönsaksbuljong och lagerblad, och låt puttra under lock på svag värme i ca 20 - 25 minuter. Smaka av med salt & peppar

CITRON CRÉME FRAICHE

2 dl créme fraiche
1 - 2 vitlöksklyfta riven
0,5 st citron eko skal rivet
1 tsk citron saft
Salt & svartpeppar
Rör samman

Servera linssoppan med en klick citron créme fraiche och koriander!

Gillar