LINSBIFFAR OCH TZATZIKI PÅ MOROT & INGEFÄRA!

Lätta att göra, lätta att variera med olika kryddor, nyttiga och billiga. Kan med fördel serveras med rostade grönsaker, och tzatziki!

LINSBIFFAR

2 dl röda linser okokta
2 st morot riven grovt
1 st gul lök finhackad
2 st vitlöksklyfta hackad
2 msk tomatpuré
0,5 tsk timjan torkad
0,5 st chili röd hackad
2 msk sojamjöl
Salt & svartpeppar
Olivolja

Koka linserna i grönsaksbuljong enligt instruktion på förpackningen, koka så att de blir mosiga. Häll bort överflödig vätska, och låt linserna ånga av i en sil. Fräs tomatpuré, morot, lök, vitlök, chili, timjan i lite olivolja, fräs tills löken blivit mjuk och glansig.
Mosa ihop de avsvalnade linserna, med de frästa grönsakerna, sojamjöl, en nypa salt, och lite svartpeppar. Blanda ordentligt, blöt sedan händerna med kallt vatten, och forma till 8 st biffar.
Stek dem i olivolja ungefär 4 min/sida.

MOROTSTZATZIKI

2 st morot grovt riven
2 st vitlöksklyfta riven
2 msk ingefära färsk riven
2 dl iMat fraiche
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser, smaka av med lite salt och svartpeppar.
Ställ svalt tills dags att servera.





Gillar

Kommentarer