LINSBIFFAR MED SÖTPOTATIS OCH JORDNÖTSSMÖR

Linsbiffar är en av mina favoriter, som går att göra på många olika sätt.
I dom här biffarna skall man blötlägga linserna, och inte kokas.
Biffarna är veganska, men däremot inte potatismoset.

LINSBIFFAR MED SÖTPOTATIS OCH JORDNÖTSSMÖR

2 dl röda linser, torkade
3 st vitlöksklyfta
2 msk jordnötssmör
300 g sötpotatis grovt riven
1 msk potatismjöl
1 msk sesamfrön
2 msk persilja färsk, hackad
Olja en skvätt

Blötlägg de röda linserna i kallt vatten, i ca 2 - 3 timmar.
Häll bort vattnet från linserna.
Mixa linser, vitlök, och jordnötssmör fint i en mixer. Tillsätt sedan riven sötpotatis, potatismjöl, sesamfrön, hackad persilja, samt salt och svartpeppar.
Mixa hastigt samman, skall inte vara slätt nu, behöver bara blandas ihop.
Forma till 6 - 9 biffar, beroende på storlek/tjocklek.
Stek biffarna i olja på medelvärme, i ca 4 minuter/sida.

Ett gott potatismos med brynt smör, passar finfint till biffarna. Önskar att jag kommit på att smaksätta moset med brynt smör, men tyvärr inte 😆

POTATISMOS MED BRYNT SMÖR

Ca 1 kg potatis skalad, i grova bitar
100 g smör
1 - 1,5 dl grädde
1 - 1,5 dl mjölk
Salt och vitpeppar

Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Häll av vattnet och mosa dem.
Bryn smöret och häll ner det i potatisen. Tillsätt även grädde och mjölk, som sedan blandas in med elvispen, tills den har fått önskad konsistens.
Smaka till sist av med salt och peppar.

Gillar

Kommentarer