LINSBIFFAR, FAVORIT I REPRIS!

Favorit i repris, lätta att göra, lätta att variera med olika kryddor, nyttiga och billiga. Med ingredienser som oftast finns hemma. De kan med fördel serveras med rostade grönsaker, och tzatziki!

LINSBIFFAR

2 dl röda linser okokta
2 st morot riven grovt
1 st gul lök finhackad
2 st vitlöksklyfta hackad
2 msk tomatpuré
0,5 tsk timjan torkad
0,5 st chili röd hackad
2 msk sojamjöl
Salt & svartpeppar
Olivolja

Koka linserna i grönsaksbuljong enligt instruktion på förpackningen, koka så att de blir mosiga. Häll bort överflödig vätska, och låt linserna ånga av i en sil. Fräs tomatpuré, morot, lök, vitlök, chili, timjan i lite olivolja, fräs tills löken blivit mjuk och glansig.
Mosa ihop de avsvalnade linserna, med de frästa grönsakerna, sojamjöl, en nypa salt, och lite svartpeppar. Blanda ordentligt, låt stå i ca 15 min, blöt sedan händerna med kallt vatten, och forma till 8 st biffar.
Stek dem i olivolja ungefär 4 min/sida.

MOROTSTZATZIKI

2 st morot grovt riven
2 st vitlöksklyfta riven
2 msk ingefära färsk riven
2 dl iMat fraiche
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser, smaka av med lite salt och svartpeppar.
Ställ svalt tills dags att servera.




Gillar

Kommentarer